Aktuelnosti

"Posjeta tima za procjenu kvaliteta okruženja za učenje."

19.10.2017. SARAJEVO

19.10.2017. godine Tim za procjenu kvaliteta okruženja za učenje je posjetio i našu školu. Sastanku su prisustvovali direktorica škole, pedagogica škole, socijalna radnica škole, nastavnici, predstavnici Vijeća roditelja, predstavnici Vijeća učenika, roditelji i članovi Tima za procjenu kvaliteta okruženja za učenje ispred Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS i organizacije Save the children. Tom prilikom su, na osnovu razgovora sa svim prisutnim članovima, doneseni određeni zaključci i formirani prijedlozi za unapređenje rada sa učenicima i pružanje dodatne podrške učenicima sa posebnim potrebama."Predavanje o sigurnosti djece u saobraćaju za učenike prvog razreda."

10.10.-12.10.2017. SARAJEVO

U periodu od 10.10.-12.10.2017. godine predstavnica IV PU Ilidža Mira Šljivić je održala predavanje o sigurnosti djece u saobraćaju za učenike prvog razreda. Tom prilikom, učenici su na praktičnim primjerima usvojili nova znanja iz oblasti saobraćaja, koja će im biti od velike koristi na putu od kuće do škole. Sa velikim oduševljenjem i interesovanjem učenici su aktivno učestvovali u razgovoru o saobraćaju. Zahvaljujemo se policajki Miri sto je i ove godine pripremila i realizovala predavanje za naše najmlađe učenike.PROJEKAT "Gradim svoj svijet-svijet prijateljstva"

3.10.- 6.10.2017. SARAJEVO

U periodu od 3.10. - 6.10.2017. godine, učenici IX razreda naše škole su učestvovali u projektu "Gradim svoj svijet-svijet prijateljstva", u sklopu obilježavanja Dječije nedjelje. Organizatori navedenog projekta su bili Asocijacija socijalnih radnika KS i Terapijska zajednica Kampus KS. Projekat je trajao tri dana a učenici su aktivno učestvovali u edukativnim, sportskim i kreativnim radionicama.ČAS U PRIRODI UČENIKA III RAZREDA

21.11.2016 SARAJEVO

21.11.2016. godine, učenici III-1 i III-2, su sa učiteljicama iskoristili lijepo vrijeme i održali čas Tjelesnog odgoja u prirodi. Uz šetnju, vježbu i sunce, koje nas neštedimice obasipa posljednjih dana, naučili su više i proširili znanje iz Moje okoline, o reljefu i ravnicama.

"TAKMIČENJE IZ MATEMATIKE"

07.04.2017. SARAJEVO

07.04.2017. godine održano je Kantonalno takmičenje iz matematike. Našu školu je predstavljala učenica sedmog razreda Berina Karić, koja je zauzela 6. mjesto i time se plasirala na Federalno takmičenje. Čestitamo Berini i nastavniku Esatu Jukiću."KROS"

31.03.2017. SARAJEVO

Učenici „Devete osnovne škole“ koji su učestvovali u uličnoj trci „Amer Ćenanović“ 31.03.2017.godine na Ilidži su postigli zapažene rezultate. 2. mjesto u konkurenciji dječaka osnovnih škola sa općine Ilidža osvojio je Edin Smajić"21. SAOBRAĆAJNO OBRAZOVNO TAKMIČENJE"

29.04.2017 SARAJEVO

21. saobraćajno obrazovno takmičenje učenika osnovnih škola Kantona Sarajevo održano je 29.04.2017. godine u sportskoj dvorani OŠ "Porodica Ef. Ramić" u Semizovcu. Našu školu su predstavljali sljedeći učenici: Kadrić Hana, Čustović Ilma, Kadrić Mirza I Ratković Eldin. Nakon provjere znanja iz poznavanja saobraćaja, te praktičnog dijela - vožnja na pripremljenom poligonu naši učenici su ostvarili sljedeće rezultate:
Općinski nivo:
1. mjesto Ratković Eldin - dječaci
2. mjesto Kadrić Mirza - dječaci
2. mjesto Kadrić Hana - djevojčice
3. mjesto Čustovic Ilma – djevojčice
Ekipno 1. Mjesto na Općini Ilidža
Kantonalni nivo:
1. mjesto Ratković Eldin - dječaci
2. mjesto Kadrić Mirza - dječaci
3. mjesto Kadrić Hana – djevojčice
Ekipno 1. Mjesto na Kantonu Sarajevo
Učenici Ratković Eldin, Kadrić Mirza i Kadrić Hana su svojim plasmanom na Kantonalnom nivou stekli pravo učešća na Državnom takmičenju kao predstavnici Kantona Sarajevo. Učenike je pripremao nastavnik Emir Glavinić. Čestitamo učenicima i nastavniku.